Kako su regionalni mediji pisali o velikoj pobjedi BiH: "Nurkić ubio Poarijea, Musa očerupao pijetlove"

-
Regionalni mediji su uglavnom imali samo riječi hvale za izabranike selektora Adisa Bećiragića

Košarkaška reprezentacija BiH sinoć je u grotlu Skenderije pobijedila moćnu selekciju Francuske sa 96:90. "Zmajevi" su oduševili bh. javnost, a pobjeda protiv favorizovanog protivnika odjeknula je i u regionu i svijetu.

Regionalni mediji su uglavnom imali samo riječi hvale za izabranike selektora Adisa Bećiragića. Tim više jer je ova pobjeda došla nakon očajne partije i teškog poraza u Podgorici od Crne Gore (88:69).

Gol.hr je pisao o košarkaškoj senzaciji godine. Naslov tog portala glasi "Košarkaška senzacija godine: BiH srušila jaku Francusku s Goberom i Furnijeom".

Portal "b92" je tekst o trijumfu "Zmajeva" naslovio sa "Nurkić ubio Poarijea, BiH srušila Francusku poslije drame".

Jutarnji list je napisao "BiH šokirala Francuze i kreirala senzaciju" uz video sjajnog zakucavanja Jusufa Nurkića.

Telegraf.rs je objavio tekst uz naslov "Ludilo: Bosna i Hercegovina srušila moćne Francuze poslije dva produžetka, Nurkić morao da gleda kraj sa klupe!"

Novosti.rs su imali riječi hvale za Džanana Musu. "Musa očerupao pijetlove: Reprezentacija BiH serijom kakva se rijetko viđa slomila favorizovanog protivnika".

Index.hr je tekst o trijumfu "Zmajeva" naslovio sa "BiH pobijedila Francusku nakon dva produžetka u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo".