Kako su u FK Sarajevo podnijeli poraz? Selimović "pobjegao", potez rezigniranog Mirvića govori sve

.
Derbi dvije vodeće ekipe prvenstva na stadionu Pecara je donekle opravdao očekivanja. Široki Brijeg je sa minimalnih 1:0 pobijedio Sarajevo i to u poprilično izjednačenoj utakmici. Nakon duže vremena jedan gostujući susret Bordo kluba posmatrao je i Dino Selimović, bivši direktor koševskog premijerligaša.

 

Široki Brijeg je velika tri boda osvojio golom Stephena Chinedua koji je lobovao Muhameda Šahinovića, za oduševljenje više od 3.000 navijača domaćina.

Sarajevo je imalo svoje prilike, pogođene dvije stative te promašenih par izglednih šansi su gostima iz prijestolnice sasvim sigurno mogle donijeti bod ili bodove.

Ipak, nakon niza pozitivnih rezultata stigao je i prvi poraz za Simona Rožmana zbog kojeg slovenački trener na kraju utakmice i nije djelovao previše zabrinuto.

U svečanoj loži stadiona Pecara i to dijelu namijenjenom za goste bilo je niz poznatih lica. Između ostalih Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo, te Dino Selimović, bivši direktora sarajevskog kluba.

Selimović je poslije duže vremena stigao na jedan meč voljenog kluba, a stadion je napustio prije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Vjerovatni razlog Selimovićevog "bijega" prije nego što je sudija Miloš Gigović odsvirao kraj je izbjegavanje gužve i pravovremeni dolazak na željenu destinaciju.

Sa druge strane Mirvić je ostao do kraja te se na njegovom rezigniranom izrazu lica jasno moglo vidjeti određeno razočarenje zbog poraza.

Prvi čovjek Bordo kluba je u pratnji brzo napustio stadion, ali njegovo razočarenje zbog poraza možda i najbolje govori koliko mu je stalo do uspjeha sa Sarajevom.

Poraz nije korak nazad

Rožmanu je poraz na Pecari bio prvi od dolaska na klupu, Slovenac smatra da nema potrebe za paljenjem alarma zbog toga.

"Nikako", glasio je Rožmanov odgovor da li je izgubljena utakmica od Širokog Brijega koraz nazad.

"Pružili smo dobru predstavu na teškom terenu, dosta toga je bilo ok, poklonili smo gol, a već u srijedu nas čeka nova utakmica i u Kupu i želimo proći dalje."

"Samo trebamo biti na razini na kojoj želimo biti te ići stepenicu po stepenicu", zaključio je 40-godišnji trener.

Podsjećanja radi, u okviru 1/16 finala Kupa BiH Sarajevo će u srijedu, 27. septembra od 15:30 gostovati kod Sloge u Gornjem Vakufu-Uskoplju.