Kako UFC planira spriječiti susret McGregora i Habiba na Fight Islandu

.
Conor McGregor i Habib Nurmagomedov bit će na Fight Islandu u Abu Dhabiju gdje će UFC održati prva tri događaja 2021. godine.

Navijače je zabrinulo šta će se dogoditi ukoliko se McGregor i Habib nađu tamo licem u lice. Koliko se zna, nisu se susretali još od njihovog UFC 229 dvoboja.

Govoreći s Oscarom Willisom iz The Mac Lifea, Dana White je govorio o potencijalnom susretu između bivšeg i sadašnjeg prvaka u lakoj kategoriji. Predsjednik UFC-a rekao je da očekuje da će dvojica boraca biti profesionalni u tome i zadržati svoja lična osjećanja za sebe.

Međutim, iz predostrožnosti, UFC je već zacrtao sve moguće rute kojima bi se dva borca i njihovi timovi mogli kretati u hotelu s ciljem da ih drže odvojeno jedne od drugih.

"Ne, mislim da će ovi momci biti profesionalni i mislim da smo zacrtali rute toga... Mi ovdje imamo malo ostrvo, sve je moguće", rekao je White.

On je već rekao da će pobjednik duela između McGregora i Dustina Poiriera biti prvi u redu za borbu za naslov u bliskoj budućnosti. Dodao je da ako se Conor i Habib zaista žele međusobno boriti, mogu pričekati nekoliko mjeseci i sastati se u kavezu kako bi riješili rivalstvo.