Kakva mašinerija se stvara u Parizu: Gianluigi Donnarumma potpisao za PSG!

asd
Gianluigi Donnarumma je danas i zvanično potpisao ugovor s PSG-om.

Donnarumma je u nedjelju bio junak reprezentacije Italije u finalu Evropskog prvenstva kada je odbranio dva penala, te je donio titulu prvaka Evrope svojoj selekciji.

Zbog toga je ovaj 23-godišnji golman zasluženo proglašen za najboljeg igrača Eura čime je pokazao još jednom da se radi o jednom od najboljih golmana na svijetu.

Nakon što je proslavio titulu sa svojim saigračima po povratku u Rim dobio je i zasluženi odmor koji će trajati tri sedmice.

Međutim, prije toga Donnarumma je konačno otkrio gdje će braniti naredne sezone. Naime, on je danas zvanično predstavljen kao novo pojačanje PSG-a s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Donnarumma je u PSG stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Milanom u kojem je izgradio svoje ime u svijetu fudbala.

On je još sa 16 godina debitovao na golu Rossonera i od tada je bio prvi golman ovog kluba. Međutim, na kraju nije uspio da dogovori produženje ugovora i odlučio je da napravi iskorak u karijeri i potpiše za PSG.

Donnarumma je još prije nekoliko sedmica prošao ljekarske preglede, ali je tražio od PSG-a da sačekaju s objavom transfera dok ne završi svoj nastup na Evropskom prvenstvu.

Parižani su već doveli Giorginija Wijnalduma, Achrafa Hakimija i Sergija Ramosa i naredne sezone će imati zaista nevjerovatnu ekipu.

Što se Donnarumme tiče njegova najveća konkurencija će biti Keylor Navas i bit će zanimljivo vidjeti kome će Mauricio Pochettino dati ulogu prvog golmana u PSG-u.

Pogledajte OBJAVU