Kakve je uslove Neymar postavio pred Real Madrid?

Predsjednik aktuelnog prvaka Evrope Florentino Perez čini sve kako bi najskuplji fudbaler svijeta obukao dres Kraljeva, ali za sada mu to ne ide od ruke.

Međutim, Perez ne odustaje. Njegova upornost bi se na kraju mogla i isplatiti, jer se Neymar sve češće povezuje sa prelaskom na Santiago Bernabeu.

Brazilski velemajstor je već u nekoliko navrata razgovarao sa Perezom oko eventualnog dolaska u Madrid. Navodno, postavio mu je i pet zahtjeva koji se moraju ispuniti ako ga žele u klubi.

Prvi je odlazak Luke Modrića, ali i još trojice igrača. Na njegovoj listi nepoželjnih su pored reprezentativca Hrvatske još Raphael Varane, Marco Asensio i Gareth Bale.

Nije ni to sve. Peti zahtjev je i trener. Ne želi Neymar sarađivati sa Santiagom Solarijem, pa je pred Pereza postavio listu od trojice stručnjaka sa kojima bi bez problema radio.

Na toj listi su, tvrdi Don Balon, Joachim Low, Jurgen Klopp i Mauricio Pochettino, a posljednja želja mu se možda i ispuni, jer je Argentinac glavni favorit za novog trenera Reala.

Hoće li James biti Perezova 'žrtva' kako bi ispunio vlastiti san?

Kolumbijac James Rodriguez na kraju sezone će se vratiti u redove madridskog Reala.

 

Ovom sjajnom fudbaleru na kraju sezone ističe ugovor o posudbi sa Bayernom, a James nema previše volje da ostane u Minhenu.

Ipak, kako stvari stoje neće se zadržati ni u Madridu. Njega Kraljevi žele prodati, ali prije prodaje pokušaće ga iskoristi kako bi dobili igrača kojeg žele - Brazilca Neymara.

Španski novinar Eduardo Inda objavio je kako predsjednik Reala Florentino Perez ima zanimljiv plan. Ponudiće PSG-u 170 miliona eura i Jamesa, a od njih traži Neymara.

Brazilski čarobnjak je velika želja predsjednika kraljevskog kluba. Silno ga želi dovesti na Santiago Bernabeu i čini sve kako bi taj san i ispunio.

Zato će sada pokušati nešto drugačijim pristupom. Nudi igrača i ogroman novac za Neymara, ali je pitanje da li će PSG na ovako nešto i pristati.

Realu su potrebna velika imena u klubu. Trenutno nemaju onog istinskog vođe i pravu zvijezdu, a Perez želi da to bude Neymar.