Kakve su šanse Rođenih na Koševu?

Očekuje nas mnošto uzbuđenja na premijerligaškim terenima s obzirom da se danas igraju sve utakmice 6. kola.

Svakako će fokus biti na dva derbija, duelu Sarajeva i Veleža koji se igra na Koševu od 18:00 sati, te sudaru Širokog Brijega i Željezničara na Pecari - ovaj meč počinje u 20:00 sati.

Nakon više od tri godine Velež gostuje u bh. prijestolnici i to kod šampiona države, a navijači oba tima željno iščekuju sudar starih rival, piše Sportsport.

Velež je imao slab start "povratničke" sezone, ali je u međuvremenu promijenio trenera, dobio nekoliko pojačanja i u posljednja dva kola upisao remi i pobjedu.

"Duel starih rivala, što je lijepo za naš fudbal i dobro. Utakmica u kojoj želimo osvojiti tri boda, Velež je sasvim drugi tim u odnosu na početak sezone, sa par novih igrača i novim trenerom", istakao je trener FK Sarajevo Husref Musemić pred današnji duel.

Osim od ranije povrijeđenih igrača Musemić danas ne bi trebao imati dodatnih problema kada je igrački kadar u pitanju, dok Dudić neće moći računati na Ćivića, Cvijanovića i Ovčinu.

Bez obzira na mogući umor i povrede zbog kojih nekoliko prvotimaca već neko vrijeme nije u konkurenciji za ekipu, FK Sarajevo je danas izraziti favorit na Koševu.

Drugi derbi 6. kola se igra na Pecari gdje Široki Brijeg pod imperativom pobjede dočekuje prvoplasiranu ekipu šampionata FK Željezničar.

Široki je u prošlom kolu poražen od Veleža, dok je Željezničar remizirao sa slobodom. Iako je Široki loše ušao u sezonu (2 poraza, remi i pobjeda), riječ je o opasnoj ekipi čega je svjestan i strateg Plavih sa Grbavice Amar Osim.

"Šiorki je dovoljno veliki klub da uvijek ima imperativ pobjede kada igra kući. A sada igrači mogu biti manje ili više motivirani, a kako će biti to ćemo sutra vidjeti... Ovo je jedan od derbija bh. prvenstva... Kada uđeš u utakmicu onda zaboraviš koliko tvoj protivnik ima bodova, ne misliš na to. Igramo protiv dobrog protivnika, nema razmišljanja o tome koliko ima bodova i slično", istakao je jučer Osim koji danas neće moći računati na Ermina Zeca i Semira Dacića.

Podsjetimo, da se danas od 17:00 sati igraju dva meča. Radnik dočekuje Mladost koja je ove sezone izuzetno opasna na strani, dok će Čelik ugostiti opasnu ekipu Tuzla Cityja.

Sloboda će od 19:00 sati na Tušnju igrati protiv Zvijezde 09, a Zrinjski će odmjeriti snage sa ekipom Borca. Duel Pod Bijelim brijegom počinje u 20:00 sati.