KALENDAR TAKMIČENJA: Starta nova sezona C-liga Cazin

Na radost veliko broj ljubitelja futsala, uskoro započinje 10. izdanje C-lige Cazin.

Na radost veliko broj ljubitelja futsala, uskoro započinje 10. izdanje C-lige Cazin. Po običaju, malonogometno takmičenje C-liga Cazin započinje početkom jeta, nakon završetka nogometnih takmičenja. 

Tradicionalno, sezona započinje velikim malonogometnim turnirom u Gati, naziva "Bugar 92 - Gata 2018". Završne pripreme su u toku, a riječ je o jednom od najkvalitetnijih malonogometnih turnira u regiji. Kao i obično za ovaj turnir vlada veliko interesovanje na našim prostorima, pa čak i van granica Bosne i Hercegovine, a dokaz kvaliteta i kvantiteta turnira je dugotrajna tradicija od punih dvadeset i pet godina, što svakako nije malo.

U ovogodišnjoj sezoni nas očekuje čak sedamnaest turnira, a svaki od njih prema najavama organizatora će imati svoju posebnu draž i težinu, naravno što se tiče kvaliteta futsala, te kvantiteta i sportske zabave.

Karavana futsal turnira kreće kao i obično iz Gate, preko Bihaća, G.Koprivne, Prošića, Ćoralića, Tržca, Krivaje, Brekovice, Stijene, Cazina, Vrste, Pivnica, Šturlića, Liskovca, Polja, a završava se na Konjodoru.

Slika za kafiće.jpg