Kamere snimile trenutak kada se defanzivac Barcelone na treningu oprostio od saigrača

.
Barcelona je nakon dvije godine konačno uspjela da se riješi Samuela Umtitija.

 

Francuski defanzivac je uporno odbijao da napusti Barcelonu, ali nakon što mu je klub smanjio platu više nije imao razloga da odbija sve druge ponude.

Jutros je Gialuca Di Marzio objavio da Samuel Umtiti konačno napušta katalonski klub i da će karijeru nastaviti u italijanskoj Seriji A i to u dresu Leccea.

Lecce se uspio vratiti prošle sezone u društvo najboljih i doveo je nekoliko pojačanja, a sigurno da će dolazak Umtitija biti odlična stvar za ovaj klub.

Umtiti u Lecce stiže na jednogodišnju posudbu i Italijani će imati priliku da otkupe njegov ugovor na kraju sezone od Barcelone ukoliko francuski defanzivac ispuni očekivanja.

Da je njegov odlazak u Lecce već završena stvar najbolje se vidjelo i na jutrošnjem treningu Barcelone na kojem je Umtiti bio u centru pažnje.

Naime, kamere su prije početka treninga Barcelone uspjele da uhvate trenutak kada se ekipa opraštala od Umtitija, te će Francuz već danas put Italije gdje će zvanično potpisati za Lecce.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Umtiti bi za Lecce sigurno trebao biti ogromno pojačanje, a u italijanskom lubu samo se nadaju da će Francuza zaobići problemi s povredama koljena s kojim je muku mučio prethodnih sezona.

Ovaj 28-godišnjak u Barcelonu je stigao prije šest godina iz Lyona u transferu vrijednom 25 miliona eura.

U dresu katalonskog kluba za šest godina odigrao je 133 utakmice, te je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.