Kao da već nije dovoljno ponižen? Saudijci upali u sobu legendi argentinske reprezentacije

.
"Iznenađenje" za Banegu

 

Bivši argentinski reprezentativac Ever Banega trenutno igra u Saudijskoj Arabiji, a njegove kolege, prijatelji i saigrači, uglavnom Saudijci, jedva su dočekali da mu se naslađuju nakon velike senzacije trećeg dana Svjetskog prvenstva u Kataru.

Argentina je danas "protivno svim pravilima" izgubila od Saudijske Arabije s 2:1. Veliki favorit vodio je golom Lionela Messija, ali u nastavku su Saudijci preokrenuli i upisali najveću pobjedu u svojoj povijesti.

Niko nije mogao da očekuje ovakav ishod današnje utakmice, ali još jednom smo svjedočili nogometnom čudu i još jednom se dokazalo da je "lopta okrugla" i da "svi danas igraju nogomet".

Ovaj poraz mogao bi biti koban za Argentince, koje sada čekaju pakleni izazovi protiv Meksika i Poljske u 2. i 3. kolu, a svi navijači ove južnoameričke selekcije su u blagom šoku.

U šoku je bio i nekadašnji veznjak Gaučosa Ever Banega, koji trenutno igra u Saudijskoj Arabiji. U trening kampu Al-Shababa je gledao utakmicu zajedno sa svojim saigračima Saudijcima.

Nakon posljednjeg zvižduka, Ever Banega je imao iznenađenje u svojoj sobi. Njegovi saigrači izletjeli su na vrata i počeli skakati i pjevati oko bivšeg veznjaka Seville.

Unatoč ponižavajućem porazu svoje zemlje, Banega nije mogao a da se ne nasmije zajedno sa saigračima. Slike su odmah postale viralne.

 

 

Ever Banega od 2020. godine igra u Saudijskoj Arabiji, u Al-Shababu. U karijeri je 34-godišnji vezni igrač skupio 65 utakmica za argentinsku reprezentaciju, postigavši šest golova.

Lionel Messi imao je prvu reakciju nakon što je Argentina ponižena na SP 2022. od Saudijske Arabije. Napadač PSG-a je priznao da mu je ovo najveći udarac otkako je argentinski reprezentativac.

“U samo pet minuta u kojima smo griješili došli smo do 1:2. Nikad nisam dobio takav udarac u grupi. Stvari se događaju s razlogom. Moramo da pobijedimo u preostalim utakmicama", rekao je Messi nakon utakmice.

Do ove utakmice najvećim iznenađenjem SP-a smatran je poraz Francuske od Senegala sa Svjetskog prvenstva 2002. godine. Papa Bouba Diop tada je postigao jedini pogodak.