Kapiten Armenije odbio transfer karijere i otišao u rat protiv Azerbejdžana

Haroyan
Kapiten nogometne reprezentacije Armenije Varazdat Haroyan trebao je napraviti transfer karijere, no umjesto toga odlučio je otići u rat za svoju domovinu.

 

Haroyan (28), koji je igrao protiv Zmajeva i čuvao Edina Džeku u kvalifikacijama za Euro, je odlučio ratovati protiv Azerbejdžana.

Njemu je istekao ugovor s ruskim Uralom i sve je dogovorio sa liderom kiparske lige AEL iz Limassola kojeg s klupe vodi nekadašnji reprezentativac BiH Dušan Kerkez.

Ranije je u karijeri igrao za Patani, Pyunik, Padiheh i Ural, te mu je transfer u AEL, barem po finansijskom aspektu, trebao biti transfer karijere.

No, predsjednika AEL-a Alexisa Kougiasa jučer je nazvao Haroyanov menadžer i saopćio mu šokantne vijesti.

"Haroyan neće doći na potpis ugovora. Nadam se da ćemo sarađivati u budućnosti, ali on ne zna kada će opet igrati nogomet. Armenija je ušla u rat, a on se odazvao u vojsku, uzeo pušku u ruke i ide braniti svoju porodicu i svoj narod", saopćio je Haroyanov menadžer odluku iskusnog štopera koji je za reprezentaciju Armenije odigrao do sada 52 utakmice.

Danas je četvrti dan rata Armenije i Azerbejdžana u spornoj regiji Nagorno-Karabah, a situacija na terenu je sve gora i gora.