Karate zasad najbolji ambasador grada Cazina - dvoje Cazinjana prvaci Balkana- bravo!

.

 

Klub borilačkih vještina "Budo" - Cazin je u sklopu reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupio na Balkanskom prvenstvu u Poreču (HR) s tri takmičara koji su radili četiri kategorije i ostvarili fantastičan rezultat!

 

Prvi dan Balkanskog prvenstva, Sara Vilić je nastupala u borbama gdje je nakon tri ubjedljive pobjede protiv Srbije, Grčke, te u finalu ponovo protiv Srbije briljirala, ponijela je u BiH, u Cazin titulu prvaka Balkana!

Drugi dan Balkanskog prvenstva, Sara je nastupala u katama gdje je nedostajalo malo sportske sreće da se plasira na neko mjesto koje donosi medalju.

Također, drugi dan je nastupio Kovačević Ajdin u borbama, te nakon jako dobrih mečeva, pokazao je da možemo vjerovati u njega i njegov rad, te se zasluženo popeo na 5. mjesto najboljih na Balkanu!

 

Treći dan, kao šlag na tortu, Daris Dolić je nastupio u kategoriji borbe, te nakon uvjerljive pobjede nad Hrvatskom reprezentacijom, sljedeće dvije borbe je radio protiv naših reprezentativaca, uspio ih savladati i zasluženo ponio titulu prvaka Balkana u naš lijepi grad!

 

Trener kluba, Senad Vilić, ponosno je pratio ovu našu fanstastičnu trojku, tri reprezentativca, tri ponosa našeg Grada Cazina, i s dvije titule Balkana, i s jednim visokim 5. mjestom se uputio u Cazin!

 

Naši sportisti su odlični ambasadori, smatramo da ih treba nagraditi na najbolji mogući način!

 

I neka nastave sa treninzima, pripremamo se za još odličnih takmičenja, gdje će, kako smo saznali, već idući vikend nastupiti na kantonalnom turniru u Bihaću, a za dvije sedmice u Banja Luci da nadalje pokažu svoje znanje!

Sretno svim našim sportistima i želimo im puno sreće.