Kasno sinoć i Zmajevi dobili svog predstavnika u ligi koja osvaja svijet!

.

U srijedu navečer je potvrđen transfer koji se najavljivao već danima. I reprezentacija Bosne i Hercegovine je dobila svog predstavnika u prvenstvu Saudijske Arabije.

Ovih sedmica je teško odoljeti pozivu iz Saudijske Arabije, posebno je to slučaj sa igračima kojim su istekli ugovori i imaju slobodne papire.

I prvenstvu arapske zemlje u naredne dvije godine igrat će i Gojko Cimirot nakon što je kasno sinoć potvrđen njegov transfer u klub Al-Fayha.

Iskusni veznjak je sa novim klubom potpisao ugovor do 2025. godine, finansijski detalji nisu objavljeni, ali sigurno je da ga čekaju bolja primanja nego u Standardu.

Standardni reprezentativac BiH se već priključio novim saigračiam, objavio je fotografisanje u dresu novog kluba i sada ga čeka početak priprema.

Cimirot je tako postao prvi Zmaj koji je stigao u ligu koja polako, ali sigurno osvaja svijet. Preostaje da se vidi da li će još neki bh. reprezentativci slijediti njegov primjer.

Do sada su bh. fudbalski radnici uglavnom išli u drugi rang saudijskog fudbala kao što je slučaj sa trojicom trenera, Igorom Remetićem, Rusmirom Cvikom i Mladenom Žižovićem.

Inače, u noći kada je potvrđen Cimirotov transfer Saudijci su istovremeno doveli desetu veliku zvijezdu u svoju zemlju jer je Sergej Milinković Savić potpisao za Al Ahli za 40 miliona eura.

Prvo je Karim Benzema prešao iz Reala u Al-Ittihad, zatim mu se u istom klubu priključio N'Golo Kante. Francuzi su došli besplatno, dok je Jota iz Celtica plaćen 29 miliona.

Ruben Nevese je u Al Hilal stigao za 55 miliona eura, dok je Savić postao saigrač portugalskom veznjaku za cifru od 40 miliona. Al Hilal je uspio dovesti i Kalidoua Koulibalyja iz Chelseaja sa 23 miliona.

Marcelo Brozović je došao u Al Nassr za 18 miliona, a Edouard Mendy i Roberto Firmino su potpisali za Al-Ahly.

Led je naravno još zimus probio Cristiano Ronaldo koji je prešao u Al-Nassr i sa platom od 200 miliona eura godišnje postao najplaćeniji igrač na svijetu.