Katalonski mediji: Miralem Pjanić igra posljednji meč u dresu Barcelone

.
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (31) vjerovatno će napustiti Barcelonu u ljetnom prijelaznom roku.

 

Trener katalonskog tima Ronalda Koeman više ne računa na njegove usluge, ali Pjanić od početka priprema trenira sa timom dok se ne riješi njegova situacija.

Interes za Pjanića postoji. Njegov agent pregovara sa Interom i Juventusom, a situacija oko bh. veznjaka mogla bi se riješiti do kraja sedmice.

https://twitter.com/barcacentre/status/1417776358793654276?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1417776358793654276%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsportsport.ba%2Ffudbal%2Fmiralem-pjanic-posljednji-mec-barcelona%2F404060

Pjanić će se večeras naći u sastavu za prijateljski meč protiv Nastica. Očekuje se da će zaigrati od prve minute, a katalonski list Sport navodi kako će mu to biti oproštajni meč u dresu Barcelone.

https://www.instagram.com/p/CPNbeAXpn3E/?utm_source=ig_embed&ig_rid=4fdf646c-2d8c-4486-8bef-2dbafad80900

Također, ovaj list isto navodi i za francuskog defanzivca Samuela Umtitija, koji je isto tako među igračima na koje nizozemski trener ne računa.

Koeman je odabrao startere među kojima je i reprezentativac BiH. Međutim, to mu je vjerovatno i zadnji meč u dresu katalonskog giganta u kojem za njega u narednoj sezoni neće biti mjesta.

Povratkom ostatka ekipe sa odmora Pjanić neće imati previše šanse za igru. Rukovodstvo kluba mu je odavno poručilo da može ići, ali dosadašnji pokušaji da ga se riješe nisu im pošli za rukom.

https://www.instagram.com/p/CRi748qKGPw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

Nudila je Barca i raskid saradnje po kojem bi Miralem dobio slobodne papire da ode gdje želi, ali on na to nije pristao.

Također, 31-godišnji fudbaler ne pristaje ni na smanjenje plate. To predstavlja problem i klubovima koji ga žele na posudbu, a ostaje nam da vidimo šta će se sa bh. zvijezdom desiti u narednim danima.

Pjanić je u Barcelonu stigao prošle godine iz Juventusa u zamjenu za Arthura Mela, ali se kod Koemana nije naigrao i uglavnom je šansu dobijao sa klupe.

Nastupio je Pjanić u 30 utakmica za Barcelonu i nije imao nikakvog učinka.