Uspješan sportski vikend iza KBV "Budo" Cazin, osvojeno pet novih medalja

Takmičari KBV BUDO su imali veoma popunjen vikend. Nakon odličnog rezultata u Velikoj Kladuši, nastupili su i na turniru koji je okupio najbolje karatiste Balkana, a to je 7. Bushido Open 2019 Banja Luka.

Na ovom turniru je učešće uzelo 10 država, 81 klub i 1.074 takmičara, što ga svakako svrstava u jedan od najjačih turnira naše regije.

Naš klub je na ovom turniru uzeo učešće samo sa 4 takmičara koji su nastupili u 6 kategorija (kate-borbe) i osvojili su 5 medalja i to: 1 zlatnu, 3 srebrene, 1 bronzanu. 

Zlatnu je osvojio Dolić Daris - borbe dječaka od 8 god. i do 38 kilograma.

Srebrene medalje su osvojili:

Vilić Elvedin - kate 2007. godište,
Vilić Sara - kate 2009. godište,
Muranović Rajla - borbe 2006. godište i do 39 kilograma.

Bronzanom medaljom se okitila Muranović Rajla - kate 2006. godište.

- "Veoma smo zadovoljni nastupom naših takmičara koji su u ovolikoj konkurenciji izborili 4 finala i možemo slobodno reći da je to velika stvar, i možda nam je falilo i malo sportske sreće da bi došli do najsjajnijih odličja, ali kad uzmemo u obzir da su isti takmičari odmah nastupali i u nedjelju, možemo s ponosom reći da smo zadovoljni sa rezultatom. Zahvaljujemo se organizatoru turnira i čestitamo mu na odlično odrađenom poslu jer svi ljubitelji karatea stvarno su mogli vidjeti odličnu organizaciju i kvalitetu takmičenja", poručuju iz uprave kluba.