KBV Budo donio 13 novih medalja u Cazin (FOTO)

Proteklog vikenda, 24. februara 2019. godine, takmičari KBV BUDO iz Cazina su nastupili na takmičenju u Sarajevu na 1. Baščaršija Kupu.

Na turniru koji je okupio preko 900 takmičara iz 70 klubova nastupili su sa 18 takmičara i osvojili ukupno 13 medalja od čega:

- 1 zlatnu,
- 5 srebrenih, te
- 7 bronzanih medalja.


- "Na ovom turniru smo imali priliku vidjeti svu snagu i ljepotu karatea, a i također našu konkurenciju za Federalno i Državno prvenstvo za djecu, koje se treba održati idućih mjeseci", rekao je trener Senad Vilić.

Osvajači medalje su:
Zlatna medalja, borbe ekipno - kadeti: Bajramović-Kapić-Harbaš-Puškar.

Srebrene medalje su osvojili:

Muranović Ilhan kate kadeti,
Abdić Amina borbe djevojčice 13 god -49,
Muranović Rajla borbe djevojčice 13 god -39,
Kate ekipno djevojčice 12-13 god, (Samardzić-Muranović-Duraković),
Borbe ekipno djevojčice 12-13 god (Abdić-Đogic-Mujadžić+Duraković).

Bronzane medalje:

Samardžić Lina borbe kadetkinje --47kg,
Bajramović Amel borbe Juniori -68kg,
Refko Harbaš borbe kadeti -52kg,
Samardžić Emel borbe djecaci -40kg,
Muranović Medina borbe djevojcice 8-9god -28kg,
Dolić Daris kate dječaci 8.god,
Kate ekipno dječaci 12-13 god. (Vilić-Perviz-Samardžić).

- "Sad nam slijedi da još jače i više treniramo, da se pripremamo još bolje za predstojeća prvenstva koja nam dolaze. Po prvi put smo našim takmičarima omogućili besplatan odlazak na noćenje,prevoz i ostalo, te želimo se od srca zahvaliti firmi DIVEL d.o.o Sarajevo koja nam je sve ovo omogućila, te koja vjeruje u nas, i pruža nam nesebičnu podršku, kao i Sportskom Savezu grada Cazina koji nam je omogućio prevoz na ovo takmičenje, što nam je uveliko olakšalo da nastupimo sa više djece.

Zahvaljujemo se i našem prijatelju gospodinu Miralem Mandžuka na organizaciji turnira i gostoprimstvu, a posebno roditeljima naše djece koji su i ovaj put bili podrška i pratnja za djecu.

I kao i do sad podrška portala Cazin.NET, koji redovno objavljuje naše nastupe, te prate naš rad.

Nama u narednom periodu predstoji puno rada i pripreme i puno važnih takmičenja i nadam se da ćemo i dalje nastaviti nas uspješan rad, te da ćemo ostvarivati velike rezultate kao i do sad", izjavio je za  Cazin.NET trener Vilić.