Kejn vratio Totenhem na pravi put

,
Arsenal je u prethodnoj rundi prekinuo trijumfalni niz Totenhema, ali su se "Pijetlovi" brzo vratili na pobjednički kolosijek

Kejn: Igrač odluke

FOTO: TOTENHEM FC

Totenhemu je za tri boda na gostovanju Brajtonu bio dovoljan pogodak Harija Kejna, za povratak u vrh tabele. Arsenal je u prethodnoj rundi prekinuo trijumfalni niz Totenhema, ali su se "Pijetlovi" brzo vratili na pobjednički kolosijek. I to u jednom od derbija kola, na gostovanju ove sezone odličnom Brajtonu tim iz Londona je slavio sa 1:0. 

Prve dvije prilike iz kategorije odličnih imao je Totenhem, najprije je u četvrtom minutu Son odlično izveo slobodan udarac, ali se Sančez ispružio koliko je dugačak i uspio da odbrani. Potom, osam minuta kasnije pokušao je Doerti, ali je sa 13 metara šutirao preko gola Brajtona. Domaći su zaprijetili u 17. minutu, Velbek je odlično šutirao, ali je pogodio stativu. I to je pet minuta kasnije Totenhem kaznio. Son je poslao lijep pas ka Kejnu, koji je postigao osmi pogodak u Premijer ligi ove sezone.

Mogao je do poluvremena Brajton do izjednačenja, ali dobre prilike nisu iskoristili Dank i Mardž. U nastavku, Kejn je iz odlične pozicije šutirao zamalo pored stative. Sjajan pogodak u 75. minutu postigao je Son, ali se ispostavilo da je bio u ofsajdu.