Kenan Begičić postao novi regionalni prvak u Pro Evolution Socceru

23232323
U Sarajevu u Connect Areni pod pokroviteljstvom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nakon dva dana fantastičnih utakmica dobili smo i pobjednika 5. Regionalnog prvenstva u Pro Evolution Socceru, a novi regionalni prvak je Kenan Begičić.

Momak koji je proteklih nekoliko velikih takmičenja pokazivao da je veliki talenat je ovaj put to i dokazao i trofej regionalnog prvaka zasluženo odlazi u Tuzlu i u ruke Kenana Begičića kojem je ovo ujedno i prvi veliki trofej.

Uz vrijedne nagrade koje su osvojili igrači koji su ušli u top 8, tu je bilo i dosta zabavnih aktivnosti mimo samog turnira.

"Sarajevo i Bosna i Hercegovina su se tako još jednom dokazali kao lideri u organizaciji velikih individualnih esport takmičenja u cijeloj regiji te se nadamo da će se u budućnosti i ostatak regije potruditi da bude na tom nivou kako bi esportaši iz cijele regije imali što više prilika za jaka takmičenja i dokazivanje",saopćili su organizatori. . Begičić je u finalu zasluženo i spretno pobijedio prvaka BiH i člana FK Sarajevo Dragana "Bleju" Zeku sa 3:2 u pobjedama, dok je treće mjesto osvojio jedan od najboljih igrača Srbije Andrija "parti_86" Đurović.

Bh. reprezentativci Zeusinjo i PlantifulBat su ovaj put podbacili te su nastupe zavrsili u četvrtfinalu.