Kimmich ljutito napustio teren, nešto dobacio Tuchelu, a onda dao izjavu koja je šokirala sve

.
Bayern i Bayer Leverkusen odigrali su sinoć fantastičnu utakmicu na Allianz Areni koja je završila rezultatom 2:2. No, detalj koji je obilježio ovaj meč desio se u 61. minuti kada je Thomas Tuchel odlučio izvesti Joshuu Kimmicha što se veznjaku Bayerna uopšte nije desilo, a izjavom nakon utakmice samo je dolio ulje na vatru.

 

Ljubitelji fudbala sinoć su mogli da uživaju u spektakularnom okršaju Bayerna i Bayera jer smo vidjeli jednu od najboljih utakmica u Bundesligi u prethodnih nekoliko sezona.

Bayern je do prednosti došao golom Harryja Kanea, ali je Alex Grimaldo nevjerovatnim golom iz slobodnog udarca izjednačio na 1:1.

Domaći su u 86. minute preko Goretzke poveli sa 2:1 i činilo se tada da je sve gotovo, ali u posljednjim minutama meča Bayer je uspio da zabije gol za 2:2 i osvoji bod na Allianz Areni kada je Palacios bio siguran s bijele tačke.

Međutim, detalj koji je obilježio ovu utakmicu desio se u 61. minuti kada je Tuchel napravio dvostruku izmjenu. S terena je odlučio da izvede Kimmicha koji je imao određenih problema s povredom i Tuchel je najavio da će igrati sat vremena, ali veznjak Bayerna očito nije htio da napusti teren tako rano.

Kimmich je bio vidno nezadovoljan kada je vidio da ga je Tuchel izveo iz igre i nešto mu je rekao kada je prolazio pored njega, ali se tu nije zaustavio.

Nakon utakmice veznjak Bayerna dao je kratku izjavu novinarima koji su ga pitali da li je iz igre izašao zbog povrede, a on se nasmijao i kratko poručio: "To morate pitati trenera".

Tuchel je prije utakmice govorio da Kimmich nije 100% spreman i da će u dogovoru s ljekarskim timom odlučiti koliko će igrati.

Na kraju je Kimmich na terenu proveo sat vremena i ruku na srce nije previše briljirao, ali kada je vidio svoj broj na semaforu i shvatio da mora napustiti teren nije bio uopšte oduševljen.

Kimmich i Tuchel već odavno nisu u dobrim odnosima, a to se sinoć ponovo potvrdilo.