Kladionice ne vjeruju “Zmajevima”: Koeficijent na pobjedu BiH je veliko iznenađenje

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Ligi nacija “B” igra svoj posljednji meč. “Zmajevima” čak u određenim kalkulacijama i poraz od jednog gola razlike uz postignuti pogodak garantuje prvo mjesto u grupi, dok Austrija pored pobjede nad BiH mora slaviti i u Sjevernoj Irskoj.

Ipak, sudeći po kladionicama, Austrija je favorit večeras u Beču. Tako u Mozzart kladionici koeficijent na pobjedu Austrije iznosi 1.95, na remi 3.40, dok je koeficijent na pobjedu BiH čak 4.10. Mozzart je za ovaj susret pripremio niz drugih opklada, a izdvaja se oba tima daju gol (GG), koeficijent iznosi 1.97. 

Robert Prosinečki na zvaničnoj press konferenciji najavio je kako BiH u ovom susretu neće kalkulisati te da želi potvrditi prvo mjesto u grupi.

“Ne razmišljamo da igramo na bod, već da odigramo jednu dobru utakmicu. Igrači su motivirani i žele da se predstave na pravi način, naročito jer ćemo imati i veliku podršku sa tribina. Kada se ide na bod uglavnom se izgubi. Austrija je dobra reprezentacija, ali mi želimo da ostanemo prvi u grupi”, poručio je Prosinečki.

Susret između Austrije i BiH počinje od 20:45 sati, a očekuje se da će BiH imati podršku više od 20.000 svojih navijača.