Kladuščanka Alisa Kantarević bit će dio zimskog kampa U19 reprezentacije BiH

.

Nogomet kao sport nije rezerviran samo za muškarce, dokaz su mnoge djevojke koje se bave ovim sportom. Najvažnija je želja i upornost, a Kladuščanka Alisa Kantarević nogometašica ŽNK “Željezničar 2011” iz Bosanske Krupe polako ostvaruje svoje snove. Naime, danas joj je stigao poziv na zimski kamp U19, kojeg organizuje reprezentacija BiH . Kamp se održava 30.01.2022. godine u Zenici.
“Na tom kampu ću provesti 5 dana i trenirat ću sa ostalim curama koje su pozvane, a ukoliko se pokažem da sam dobra i kvalitetna igračica dobit ću ponovo poziv na idući kamp. Nadam se da ću na kraju i da zaigram za reprezentaciju”, kazala je sa osmijehom na licu Alisa.

Osamnaestogodišnja Alisa je učenica trećeg razreda trgovačke škole, živi u Ponikvama sa mamom i bratom. Njena želja za fudbalom se javila još od malih nogu kada je sa rahmetli ocem i stričevima gledala utakmice. Kaže da su znali zajedno zaigrati i na livadi, ali bez obzira što je bila jedina djevojčica među muškarcima nikako joj to nije predstavljalo problem. Važno je bilo samo igrati nogomet.
U ŽNK “Željezničar 2011” Bosanska Krupa zaigrala je prošle godine u februaru, a igra na poziciji lijevog veznog i špicu.

Ono što karakteriše ovu mladu djevojku jeste njena istrajnost, jer na treninge i utakmice putuje sa autobusom do Bosanske Krupe.
“Ja sam prezadovoljna svojim rezultatima, ali mislim da mogu još bolje rezultate ostvariti, što i hoću sa vremenom i svojim trudom. Nadam se da ću na zimskom kampu predstaviti svoj klub na najbolji mogući način”, ističe mlada djevojka.
Mi joj želimo sreću i vjerujemo da će uspjeti u svojim ciljevima.