Klopp govorio o odlasku iz Liverpoola: "Jedna stvar je jako bitna"

sdf
Menadžer tima s Anfielda ima jasan plan

Njemački stručnjak podigao je tim s Anfielda na veći nivo. Nakon 30 godina osvojena je i titula prvaka Premiershipa, a tim je ponovo zasjeo i na krov Evrope.

Ugovor Jurgena Kloppa s Redsima ističe 2024. godine, a mnoge ljubitelje fudbala zanima ima li 54-godišnji njemački stručnjak želju da ostane u klubu.

On je jučer govorio na ovu temu, a njegov stav je sasvim jasan.

"Plan je još uvijek isti i ništa se nije promijenilo. Ako odlučim da odem nakon okončanja ugovora, to neće imati nikakve veze s kvalitetom ekipe. Sve radimo s dugoročnim planovima, a klub mora biti još bolji kada ga napustim", rekao je Klopp i o potencijalnom ostanku je rekao:

"Ako budem imao energiju koja se bude poklapala s timom. To je jako bitno. Ali, trenutno je plan 2024. godina", poručio je fenomenalni njemački trener.

Jurgen Klopp je Liverpool vodio u 360 utakmica i ima zaista sjajan učinak. Pobijedio je u 219 utakmica, neriješeno je završilo 82 utakmica, a 59 puta je s terena odlazio kao poražen.

U proteklih sedam godina osvojeno je ukupno pet trofeja. Pored titule engleskog prvaka i Lige prvaka, osvojeno je Klupsko prvenstvo svijeta, EFL Kup i UEFA Super kup.

Podsjetimo, prije Liverpoola Klopp je s dosta uspjeha vodio Borussiju iz Dortmunda, te ekipu Mainza.