Klopp na meti ismijavanja zbog izjave iz prošle sezone i obećanja nakon poraza u finalu Lige prvaka

klopp
Menadžer Liverpoola našao se na meti ismijavanja zbog izjave nakon finala Lige prvaka u prošloj sezoni, kada je nakon poraza od Reala rekao da će njegovi igrači sigurno igrati novo finale i da već mogu rezervisati hotel u Istanbulu.

 

Madriđani su u spomenutom finalu slavili rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Vinicius nakon asistencije Valverdea. Nakon utakmice, Klopp je bio izuzetno ponosan na svoje igrače, iako su doživjeli poraz, a samouvjereno je rekao da će Redsi i u ovoj godini igrati finale Lige prvaka.

"Nije loša stvar doći do finala, to je određena vrsta uspjeha, iako ga ne želite smatrati uspjehom. Imam snažan osjećaj da ćemo ga ponovo igrati", rekao je Klopp tada pa nastavio:

"Ovi momci su izuzetno kompetitivni, riječ je o sjajnoj grupi igrača. To će biti i naredne godine, siguran sam. Gdje se igra finale naredne sezone? Istanbul? Rezervišite hotel!"

pak, nakon poraza od Reala u prvom meču osmine finala na domaćem terenu rezultatom 5:2, jasno je da su Klopp i njegov Liverpool pred ispadanjem iz ovogodišnjeg izdanja najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi i da im treba pravo čudo, odnosno istinska senzacija u Madridu kako bi prošli dalje.

Podsjećamo, sinoć su imali vodstvo od 2:0, ali se Real vratio i do poluvremena poravnao na 2:2. U drugom poluvremenu su bili apsolutni gospodari terena, a na kraju su slavili pobjedu rezultatom 5:2.