Klopp navijače Liverpoola nazvao idiotima nakon incidenta u duelu s Norwichem

asd
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp razočaran je potezom navijača svog kluba koji su vrijeđali vezistu Norwicha Billyja Gilmoura na otvaranju nove sezone Premiershipa.

Pojedini fanovi Liverpoola su u gostujućoj pobjedi nad Norwichem (3:0) pjevali homofobnu pjesmu "Chelsea rent boy" i tako vrijeđali mladog nogometaša Kanarinaca, a osuda je stigla i od Jurgena Kloppa.

Njemački stručnjak je u izjavi objavljenoj na zvaničnoj stranici Liverpoola pomenute navijače nazvao idiotima.

"Nikad neću razumjeti zašto bi neko pjevao takve pjesme ukoliko su protiv nekoga. Nije mi to jasno i nikada nisam volio. U našem slučaju posebno jer vjerovatno imamo najbolju listu pjesama od svih klubova na svijetu. Lako je preskočiti takvu pjesmu i bilo bi odlično ukoliko me ljudi poslušaju", rekao je njemački trener.

Menadžer Redsa je naveo pozitivne primjere pjesama poput onih koje su posvećene Mohamedu Salahu i Robertu Firminu, kao i himnu Liverpoola, a onda se vratio na uvrede Gilmouru.
"Kad čujem neke od naših pjesama na stadionu, naježim se i motiviran sam, tjera me da budem bolji. S druge strane, ovakve pjesme su gubljenje vremena i ukoliko vjerujete u to što pjevate, onda ste idioti", zaključio je Klopp.

Liverpool je, podsjetimo, golovima Dioga Jote, Mohameda Salaha i Roberta Firmina na odličan način ušao u novu sezonu Premiershipa.