Klopp o Salahu i postu: To je njegov lični izbor

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je uoči utakmice protiv Real Madrida na konferenciji za medije izjavio da je veoma ponosan na svoje nogometaše što će imati priliku igrati u finalu.

"Više sam bio uzbuđen 2013. godine protiv Bayerna nego sada. Ipak, moji igrači su se izborili za ovo finale u Kijevu i veoma sam ponosan na njih", rekao je Klopp.

Istaknuo je kako skoro niko nije očekivao da će Liverpool igrati u finalu.

"Niko nas nije očekivao u finalu, ali mi smo tu jer smo Liverpool, ne samo neka dobra ekipa. Pokušat ćemo im otežati utakmicu koliko god možemo", rekao je Klopp.

Na pitanje novinara o tome da li će uistinu zvijezda Liverpoola Mohamad Salah postiti i na dan odigravanja finala Lige prvaka, Klopp je rekao da je to njegova lična stvar.

"To je njegov sasvim lični izbor. Na treninzima možete vidjeti kako se osjeća. On je u vrhunskoj formi. Odlično se pripremio i za finale", kazao je Klopp.

Nogometaš Liverpoola Jordan Henderson je istakao da svi u klubu silno žele osvojiti titulu.

"Imamo dovoljno iskustva za tako nešto. Iz prošlosti smo naučili mnogo i imamo potrebnu motivaciju da pobijedimo", rekao je Henderson.

Trener Reala Zinedine Zidane je na konferenciji za medije izjavio da njegova ekipa nije favorit u finalu s Liverpoolom.

"Ne, nismo favoriti. Može se o tome govoriti, ali mi znamo da to nije tako. U našoj svlačionici uopće ne razmišljamo tako. Niti smo mi favoriti niti je to Liverpool, šanse su 50:50. Da bi pobijedili u toj utakmici, moramo jako dobro odigrati", rekao je Zidane.

Dodao je da je važno da u ekipi niko nije povrijeđen, napominjući kako je Portugalac Cristiano Ronaldo u velikoj formi.

Defanzivac Real Madrida Sergio Ramos, na pitanje o kvaliteti nogometaša Liverpoola Salaha, odgovorio je da je riječ o odličnom nogometašu koji se dokazao igrama u prošloj sezoni.

Španski Real Madrid i engleski Liverpool sutra navečer će odmjeriti snage u finalu Lige prvaka, što će biti i šesti okršaj dvaju klubova.

Finale najvećeg klupskog fudbalskog takmičenja bit će odigrano sutra na Olimpijskom stadionu u Kijevu, s početkom u 20.45 sati. Pravdu će dijeliti iskusni sudija iz Srbije Milorad Mažić.