Klopp oduševljen supertalentom: Spoj Srbije i Španije je odličan za njegov nogomet

sa

Liverpoolov trener Jurgen Klopp na konferenciji za medije uoči utakmice s Newcastleom pohvalio je 18-godišnjeg Stefana Bajčetića, koji je neočekivano postao jedan od ključnih igrača Redsa proteklih sedmica.

"Stefan je odličan je igrač i trenutno igra veoma dobro. Gušt je raditi s njim. Spoj Srbije i Španije je odličan za njegov nogomet. Inteligentan je dječak. Protiv Evertona je bio izvanredan, i to ne kažem samo zato što ima 18 godina, nego jer je zaista odigrao veličanstveno. Kako će se nositi u ritmu od tri utakmice sedmično? Ne znam, ali nema znakova da nije spreman za to", rekao je Klopp.

Stručnjak je potom otkrio da je mladog nogometaša pod svoje uzeo Thiago.

"Zanimljivo je da su Stefanov i Thiagov otac zajedno igrali u Celti Vigo", dodao je Klopp.

Podsjetimo, Bajčetić je sin bivšeg srbijanskog nogometaša Srđana Bajčetića, dok mu je majka Španjolka pa i mlada zvijezda Liverpoola trenutno predstavlja Španiju. Skupio je tri nastupa za U-18 selekciju Španije.

Bajčetić je ponikao u omladinskom pogonu Celte gdje su ga skauti Liverpoola primijetili prije dvije godine i doveli u svoj klub. U međuvremenu je postao standardan član početne jedanaestorke te se očekuje da će tako biti i u duelima s Newcastleom i Real Madridom u nadolazećim danima.