Klopp otkrio tajnu preokreta sezone, reagovao je na poluvremenu: Unuke ću vidjeti za 10 dana

Klopp
Nogometaši Liverpoola jučer su velikim preokretom pobijedili Newcastle u derbiju rezultatom 2:1, a nakon utakmice veliku pažnju privukao je trener Redsa Jurgen Klopp objašnjenjem ovog preokreta.

 

Newcastle je imao gol više i igrača više tokom velikog dijela utakmice. Međutim, golovima Darwina Nuneza Liverpool je napravio nevjerovatan preokret u završnici i tako došao do jedne od pobjeda sezone, iako je rana faza takmičenja.

S obzirom na igre Newcastlea u posljednje dvije godine te važnost utakmice i situaciju u kojoj se Liverpool nalazio tokom većeg dijela utakmice s igračem manje, ovaj preokret je jedan od najvećih u sezoni, ali i sasvim sigurno najbolja moguća stvar koja se mogla desiti Liverpoolu jer će igrači, sasvim sigurno, pozitivno iskoristiti ovako veliku pobjedu.

Klopp ističe da je ovo bila utakmica kakvu nije vidio tokom 1.000 posljednjih koje je vodio, što dovoljno govori o kakvom se preokretu radi.

"U svojih 1.000 utakmica nikad nisam imao priliku sudjelovati u jednoj ovakvoj. S 10 igrača, u okakvoj atmosferi protiv ovakvog protivnika, sasvim sam siguran da se to nikada u historiji nije dogodilo. Ovo je rijedak i super poseban trenutak", rekao je Klopp.

Njemački stručnjak motivisao je igrače jednom rečenicom za veliki preokret. Otkrio je sve na konferenciji za medije.

"Rekao sam igračima na poluvremenu da bi ova utakmica mogla biti nešto što ćemo prepričavati svojim unicima. Ja ću svoje vidjeti za 10 dana i pričat ću im. Znalo se šta ne smijemo napraviti na poluvremenu, a to su dvije stvari. Nismo smjeli primiti drugi gol i Trent Alexander-Arnold ne smije dobiti drugi žuti. Ako se to ne dogodi, imamo šanse i idemo na preokret", dodao je Klopp.

Liverpool nakon tri utakmice nalazi se u nizu ekipa koje dijele drugo mjesto sa sedam bodova, a tu su još West Ham, Tottenham i Arsenal. Prvi je Manchester City, koji je jedini na maksimalnom učinku.

Foto: Screenshot