Klub s Tahitija igrat će na Svjetskom prvenstvu klubova. Tamo je upao slučajno

Foto: Raport
Za nogometni klub AS Pirae s Tahitija vjerojatno nikad prije niste čuli, ali danas je objavljeno kako će upravo taj klub iz male otočne državice od 169 hiljada stanovnika igrati Svjetsko klupsko prvenstvo.

Mjesto je neočekivano dobio nakon što je Auckland City otkazao nastup zbog pandemije koronavirusa i mjera koje su na snazi na Novom Zelandu.

Slučajno su upali na prvenstvo

Okeanijska nogometna federacija (OFC) je umjesto najtrofejnijeg kluba tamošnje Lige prvaka odlučila na Svjetsko klupsko prvenstvo poslati devetostrukog prvaka Tahitija.

Zanimljivo, klubovi s Tahitija, koji je francuski prekomorski teritorij, imaju pravo nastupiti u Kupu Francuske, a upravo je AS Pirae u sezoni 2015./2016. stigao čak do sedmog kola najvećeg francuskog natjecanja.

AS Pirae će tako nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu u društvu Chelseaja, južnoameričkog prvaka Palmeirasa, azijskog prvaka Al Hilala, prvaka Afrike Al Ahlyja, prvaka Sjeverne i Srednje Amerike Monterreya te Al Jazire iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Turnir se od 3. do 12. februara igra upravo u Emiratima.