Klubovi čak devetorici igrača zabranili nastup za reprezentaciju

asd
Početak septembra rezervisan je za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Iako su dobili pozive čak devetorica igrača Brazila neće moći nastupiti za svoj nacionalni tim jer su im zabranili klubovi i rukovodstvo Premierlige.

Prema pravilima koja su trenutno na snazi u Velikoj Britaniji svi koji dolaze iz zemalja s crvene liste morat će u karantinu provesti deset danau hotelu koji je odabrala vlada, bez obzira na to je li putnik primio vakcinu ili ne.

Tako su bez prava nastupa za Brazil ostala neka zvučna imena kao što su: Thiago Silva (Chelsea), Richarlison (Everton), Ederson i Gabriel Jesus (Manchester City), Raphinha (Leeds United), Alisson, Fabinho i Firmino (Liverpool) te Fred (Manchester United).

Selekcija Brazila je s maksimalnim učinkom od 18 bodova iz šest utakmica, a u razmaku od 2. do 9. septembra čekaju ih tri utakmice i to protiv Čilea, Argentine i Perua.

Inače, neki klubovi su dopustili odlaske svojim igračima u Južnu Ameriku, pa će tako Argentinci iz Ason Ville, Emiliono Martinez i Emiliona Buendija moći igrati za Gaučose protiv Venezuele i Brazila, ali su ostali bez dozvole za nastup u trećem meču protiv Bolivije.

Podsjećanja radi, Liverpool je ranije zabranio nastup Mohamedu Salahu za reprezentaciju u Egipta pa afrički Faraoni neće moći računati na svog najboljeg igrača u mečevima protiv Angole i Gabona.