Ko će čuvati Livaju? Panika na Maksimiru, povrijeđen jedan od ključnih igrača!

.
U najvećem hrvatskom derbiju koji će se za vikend igrati na Poljudu Dinamo će u goste kod Hajduka doći bez jednog od ključnih igrača, a razlog je povreda.

 

Nedjelja, 1. oktobar 2023. godine, donijet će deseto kolo HNL i derbi Hrvatske koji će na Poljudu od 18 sati igrati Hajduk i GNK Dinamo.

Splitski tim je s 18 bodova, dva boda više i utakmicom više na prvom mjestu što znači da će pobjednik nakon ove utakmice biti prvi na tabeli što je samo dodatni motiv na svakako već vrući hrvatski derbi.

Hajduk ovu utakmicu čeka nakon minimalne pobjede nad zagrebačkom Lokomotivom, ali i bez problema s povredama igrača, što se baš ne može reći za Dinamo.

S druge strane, Sergej Jakirović će imati određenih problema sa sastavljanjem sastava za ovu utakmicu, a već sada je poznato da na terenu neće biti jedan od najvažnijih igrača.

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, gotovo sigurno je da će utakmicu propustiti makedonski stoper Stefan Ristovski koji se do sada pokazao odličnim u čuvanju Marka Livaje.

Njegova primarna pozicija je desni bek, ali po potrebi može odigrati i na stoperu, te se tu do sada pokazao kao odlično rješenje i biti će to veliki hendikep za bh. stručnjaka na klupi Modrih.

Tako bi stoperski tandem Dinama prvog oktobra trebali činiti Perić i Šutalo, mada čak ni Šutalo nije potpuno spreman.

Još jedan problem za Jakirovića je Petković. Reprezentativac Hrvatske također nije potpuno spreman, ali će i on zaigrati protiv Hajduka u lovu na prvo mjesto.