Ko će imati veću podršku: Stižu novi navijači Hrvatske, ali najave iz Argentine su nevjerovatne

navijači
Prema navodima medija iz Argentine očekuje se 40.000 Gaučosa koji će biti vjetar u leđa timu Lionela Skalonija.

 

Lionel Mesi i ekipa ganja nedostajuću titulu Svjetskog prvaka, a prva prepreka na tom putu je reprezentacija Hrvatske. U utorak (20.00) stadion Lusail bit će poprište prvog polufinalnog meča. Vicešampion svijeta, Hrvatska, izazvat će favorizovanog prvaka Južne Amerike. 

Prema navodima medija iz Argentine očekuje se 40.000 Gaučosa koji će biti vjetar u leđa timu Lionela Skalonija.

Hrvatska će imati veću podršku u polufinalu nego u prethodnih mečevima, ali će ih biti bar deset puta manje od Južnoamerikanaca. Iz HNS-a su najavili da očekuju oko tri hiljade navijača koji će bodriti ekipu predvođenu Modrićem koja želi novi podvig i reprizu od prije četiri godine u Rusiji, kada su poklekli tek u finalu protiv Francuske (2:4).

Obojica selektora nemaju problema oko sastava. I jedni i drugi s najjačim snagama dočekat će polufinalni duel. Kod Vatrenih dvojica su rovita, Joško Gvardiol i Marcelo Brozović, ali obojica će biti u startnoj postavi. Nisu trenirali u njedelju popodne.

- Nema Gvardiola na terenu jer je dobio poštedu. Nalazi se tu u prostorijama, dok će Brozović odraditi trening prema posebnom programu - rekli su iz tabora Hrvatske.