Ko će stati iza Ronalda ako neće on? Igrače Uniteda je propisno oblatio, CR-a odbranio

.
Manchester United užasno je otvorio novu sezonu.

 

Po prvi put poslije 1992. godine Crveni đavoli su poslije dva kola na dnu engleske Premier lige, a podsjetimo da su poraženi od Brightona s 1:2, pa od Brentforda s 4:0.

Dodatni problem u ekipi je i najveća zvijezda, Cristiano Ronaldo. Portugalac očajnički želi da napusti klub i pridruži se nekoj ekipi koja igra Ligu prvaka i ima najveće ciljeve.

O cijeloj situaciji oglasio se i bivši igrač Crvenih đavola, te vrlo dobar prijatelj Cristiana Ronalda, Luis Nani.

"Ne volim govoriti o igrama igrača, ali vidite i sami da nema traga gladi za pobjedom. U klubu ne vidim nikakvu odlučnost ili volju za pobjedama.

Naravno, u svlačionici imaju mnogo talentovanih nogometaša, ali ne žele se umoriti na terenu. Da sam teško išao na pobjedu, jako bih se znojio. Naprotiv, radije se ne znoje", zaključuje 35-godišnji Portugalac u podcastu Ria Ferdinanda VIBE WITH FIVE.

Nakon toga, govorio je i o Cristianu Ronaldu i stao u njegovu odbranu:

"Prošlo je dosta vremena otkako smo zadnji put igrali zajedno u istoj momčadi. Vremena se mijenjaju, pa tako i ponašanje i reakcije svake osobe.

Ali kao što vidimo, Cristiano radi ono što uvijek radi. Ne voli gubiti, pa na neki način reaguje kada njegovoj momčadi ne ide. Jedina razlika sada je što je Cristiano malo stariji. Trenutno je u momčadi koja pod svaku cijenu pokušava napredovati, no to se ne događa preko noći. Trebat će vremena.

Problem je što Cristiano više nema vremena gubiti utakmice u momčadi koja se obnavlja ili čekati sljedeću sezonu. On jednostavno želi biti u vrhunskom klubu, zabijati važne golove i biti odlučujući faktor.

Zato mislim da je njegova reakcija u ovoj situaciji normalna, iako naravno svi ponekad imamo loš dan i ne reagiramo savršeno u jednom trenutku.''

Narednu utakmicu Manchester United igra u ponedjeljak protiv Liverpoola u okviru trećeg kola Premiershipa i imat će još jedan težak zadatak.

Naprotiv, Redsi su favoriti u ovoj utakmici i vrlo lako bi se moglo desiti da United bude bez bodova i nakon tri kola.