Ko je problem, Salihamidžić ili Kovač: Zašto veliki igrači neće u Bayern?

Bayern uveliko radi na rekonstrukciji ekipe. Legende kluba Robben i Ribery otišli su u mirovinu, Mats Hummels vratio se u Dortmund, Rafinha je otišao kući u Brazil, a James Rodriguez vraća se u Real.

Bayern je osiguran odzada, jer je za 115 miliona eura doveo Hernandeza i Pavarda, no kad pogledamo cijelu ekipu Hasan Salihamidžić i Niko Kovač imaju razloga za brigu.

Bavarska ekipa trenutno ima samo 17 igrača, ne računamo li golmane. Po tome je uvjerljivo posljednja u Bundesligi. Pretposljednji Bayer iz Leverkusena ima 21 igrača, a glavni rival Borussia gotovo dvostruko više, 32 nogometaša na raspolaganju.

Razlog što Bayern zasad nije uspio dovesti pojačanja mogao bi biti upravo Niko Kovač. Naime, kako piše njemački Bild, mnogi su igrači rekli da bivši hrvatski selektor nije tip trenera koji bi naveo najveće zvijezde da potpišu za Bayern.

Niko Kovač je tip trenera koji ekipu vodi čvrstom rukom i ne vodi previše računa da igračima bude prijatelj.

Ovakav stav, uveliko otežava posao i sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću koji ovoga prijelaznog roka treba ubjediti neke velike zvijezde da pojačaju Bayern.