Ko je Slobodu prijavio nadležnoj komisiji Fudbalskog saveza BiH?

Sloboda Tuzla
Upravni odbor FK Sloboda prije deset dana odredio je mjere za prevazilaženje krize urokovane pandemijom koja je i sport širom svijeta bacila na noge.

Male su šanse da se i u sportu u cjelini, pa tako i u bh. fudbalu, po izlasku iz krize uzrokovane pandemijom, stvari vrate na staro.

Mnogo toga neće biti isto kao u recimo februaru ove godine, a toga su svjesni i u FK Sloboda pa na sve načine se pokušavaju suočiti s problemima koji kucaju na vrata svih bh. klubova.

Upravni odbor tuzlanskog kluba odredio je i mjere za prevazilaženje krize, a putem zvaničnog saopštenja sa tim je upoznao i bosanskohercegovačku javnost.

No, u saopštenju su iz tuzlanskog kluba naveli da su zatečeni što bivši uposlenici, treneri i igrači u ovim momentima podnose prijave Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Nisu, naveli imena onih koji su podnijeli prijave, a nezvanično radi se o šest bivših uposlenika, trenera i igrača.

Dakle, prijave protiv Slobode zbog novčanih dugovanja podnijeli su TMS menadžer kluba Semir Salihović, uposlenik Omladinskog pogona Bahrudin Bajramović, bivši fudbaleri Ivan Fatić, Ivan Kostić i Muamer Adžem, te bivši šef stručnog štaba Slavko Petrović i njihove prijave Slobodu bi mogle koštati oko 50.000 KM.

Međutim, to nije sve, odnosno u isto vrijeme treba istaći i da se osim sa ovih šest, Sloboda suočava sa još jednom prijavom. Kako piše Avaz, putem nadležnih komisija FSBiH od Slobode bi oko 400.000 km mogao tražiti i bivši trener ovog kluba Zlatan Nalić.

U Slobodi vjeruju da su prijave koje su poslane i koje bi mogle se uskoro naći pred nadležnim organima FSBiH neosnovane, te da će biti odbaćene s čim se sasvim sigurno ne slažu oni koji su se obratili FSBiH.