Ko kaže da nema para? Xavi i Barcelona prave "dream team"

xavi
Iako se konstatno priča o tome kako je Barcelona u finansijskoj dubiozi, ovaj tim bi drugo ljeto zaredom mogao napraviti niz sjajnih ulaznih transfera. Poznata je i lista želja katalonskog kluba.

 

Uprkos krizi u Barceloni, sportski direktor ovog tima, Mateu Alemany, dobio je odriješene ruke kada je u pitanju predstojeći ljetni prijelazni rok.

Mediji u Španiji objavili su listu želja koje imaju Barcelona i trener Xavi Hernandez, a ukoliko se ostvari bar 80 posto tih želja, Barcelona bi iduće sezone mogla imati pravi tim iz snova.

Jasno, prvi cilj Barcelone jeste povratak Lionela Messija koji je 2021. godine zbog loše finansijske situacije bio primoran napustiti klub, a sada je, čini se, došlo vrijeme za povratak na Camp Nou.

Barcelona treba da dovede centralnog veznog da zamijeni Sergija Busquetsa, a na list želja tu su dva igrača - Joshua Kimmich iz Bayerna i Martin Zubimendi iz Real Sociedada.

Ukoliko ne uspije da dovede niti jednog od njih dvojice, Barcelona će se okrenuti drugim igračima kao što su Amrabat iz Fiorentine, Rodriguez iz Betisa ili Ruben Neves iz Wolverhamptona. 

U svojim redovima Barcelona bi vrlo rado vidjela i Ilkaya Gundogana kojem na ljeto ističe ugovor s Manchester Cityjem, no engleski mediji pišu kako će Pep Guardiola nastojati da ga zadrži u svom timu.

Osim njega, u lovu su na još jednog igrača Manchester Cityja. U pitanju je Joao Cancelo, koji će se na ljeto vratiti s posudbe iz Bayerna, no na Etihadu nemaju namjeru da ga zadrže i bit će slobodan u potrazi novog angažmana.

Xavi bi rado u ekipi vidio i Yannicka Carrasca čija je cijena između 10 i 15 miliona eura, a također radi na povratku gabonskog napadača Aubameyanga, koji je ne tako davno upravo iz Barcelone otišao u Chelsea.

Transfer Iniga Martineza gotovo je završena stvar, a još neka imena koja se povezuju s Barcelonom su Frimpong, Foyth i Arnau Martinez.

Suprotno svemu navedenom, Barcelona je spremna i da se odrekne dosta igrača, a u pitanju je njih čak 12.