Kod njih više sigurno nikada neće jesti: KFC šokirao brutalnim ismijavanjem Cristiana Ronalda

.
To se od njih nije očekivalo

 

Cristiano Ronaldo će svoju karijeru prema svemu sudeći nastaviti u Saudijskoj Arabiju gdje će potpisati nevjerovatno bogat ugovor s Al Nassrom što znači da ga više nećemo gledati na vrhunskom nivou. Zbog svega što mu se dešava ovih mjeseci često je na meti ismijavanja, ali ovakvu provokaciju sigurno nije očekivao.

Noćna mora za Ronalda počela je još ljetos kada je odbio da dođe na ljetne pripreme pred novu sezonu i zatražio je tada transfer iz Manchester Uniteda, ali je ostao u klubu jer nije dobio pravu ponudu.

Međutim, vidjelo se da stvari ne funkcionišu između njega i trenera Erika ten Haga, a da je njegovo vrijeme u Unitedu završeno znalo se nakon sada već kultnog intervjua kojeg je dao Piersu Morganu.

Ronaldo je rekao mnoge ružne stvari o Manchester Unitedu u tom intervjuu i nije bilo iznenađenje kada su čelnici kluba s Old Trafforda nekoliko sedmica kasnije saopštili da on više nije član ovog kluba.

Iskusni napadač trenutno s Portugalom nastupa na Svjetskog prvenstvu, te se očekuje da nakon ovog takmičenja saopšti gdje će nastaviti karijeru.

Međutim, mnogi su sigurni da će Ronaldo na kraju potpisati za Al Nassr iz Saudijske Arabije koji je poslao nevjerovatnu ponudu Portugalcu i spremni su po sezoni da ga plaćaju nestvarnih 200 miliona eura.

Odlaskom u Saudijsku Arabiju bilo bi jasno da je se Ronaldo pomirio s činjenicom da više ne može tako dobro igrati na vrhunskom nivou što je radio skoro 20 godine, ali očito je da su godine učinile svoje.

Ronaldo toliki novac kluba iz Saudijske Arabije očito ne može da odbije i očekuje se da potpiše saradnju na dvije ipo godine čime bi zaradio nevjerovatnih 500 miliona eura.

On se zbog svega što se dešavalo u Manchester Unitedu već mjesecima nalazi na meti provokacija i ismijavanja, ali sigurno da ni slutio nije da će na kraju takvo nešto da uradi i poznata američka kompanija KFC.

Poznato je da se ovaj lanac restorana bavi prodajom piletine i imaju restorane širom svijeta, a očito i vremena da provociraju jednog od najboljih igrača svih vremena.

Kada su čuli da Ronaldo ide u Al Nassr odlučili su da se našale s njim i poruče mu da će i tamo biti rezerva jer je prvi napadač u tom klubu Vincent Aboubakar koji je briljirao u grupnoj fazi Mundijala u dresu Kameruna.

"Dostojna zamjena za Aboubakara", napisali su iz KFC-a na zvaničnom Twitter profilu, te su se očekivano zbog toga našli u centru pažnje.

 

 

Aboubakar za Al Nassr igra od ljeta 2021. godine kada je u ovaj klub stigao iz Bešiktaša kao slobodan igrač i potpisao je trogodišnji ugovor.