Koeman nikad sretniji u Barceloni: Više od ovoga ne mogu tražiti

K
Trener Barcelone Ronald Koeman bio je iznimno ponosan na trijumf svojih igrača i prolazak u finale Kupa Kralja nakon što su nadoknadili zaostatak od 2:0 protiv Seville i poslije produžetaka prošli u finale ovog takmičenja.

 

Koeman je nakon meča rekao da je ponosan na ekipu Barcelone i da nije mogao tražiti ništa više od svojih igrača, a također je rekao i da je ovo njegov najsretniji dan u ovom katalonskom klubu.

 

"Ponosan sam na ovu ekipu, stvarno ne mogu tražiti ništa više od njih. Mentalitet ove ekipe se promijenio, a jedina stvar koju sam htio je da ovakav trenutak proživimo s ispunjenim stadionom. Nadam se da će navijači biti na finalnoj utakmici", rekao je Koeman i nastavio:

 

"Zaslužili smo prolaz zbog svakodnevnog napornog rada, ekipa se puno poboljšala i ovo je važan rezultat za nas. Da li je ovo najsretniji dan od kada sam u Barceloni? Da. Odigrali smo kompletnu utakmicu i preokrenuli rezultat. Što se tiče preokreta i da li ovo možemo ponoviti protiv PSG-a, treba reći da je lakše vratiti 2:0 nego 1:4, ali krenut ćemo s ciljem da imamo šansu da prođemo dalje."

Koeman je dalje rekao da osjeća kako je ekipa ujedinjena i da su protiv Seville pokazali sjajnu igru bez lopte, što je glavni preduslov da ekipa dobro stoji i nosi se na terenu.

"Ova ekipa je ujedinjena, danas smo igrali dobro s loptom u nogama, ali najvažnije je da smo poboljšali igru bez lopte", ističe Koeman.

 

Barca će u finalu igrati protiv Athletica ili Levantea. Njihov duel se igra danas u Bilbau, a rezultat prvog meča je glasio 1:1.