Koeman odredio 23 igrača za Getafe, je li bilo mjesta za Pjanića?

pjanic
Koronavirus na koji je bio pozitivan pred sami početak priprema, zbog kojeg je propustio prva dva meča u Ligi nacija, Miralemu Pjaniću itekako je poremetio početak sezone u novom klub.


Tri utakmice u šest dana s reprezentacijom Bosne i Hercegovine trebale su veznjaku Barcelone, između ostalog, poslužiti kako bi nadoknadio manjak minutaže u sastavu Katalonaca na startu La Lige.

Pjanić je na startu španskog prvenstva odigrao svega 27 minuta, a prije nego će u 32. minuti susreta Poljske i BiH biti zamijenjen u španskim medijima se spominjao kao potencijalni starter za večerašnje gostovanje kod Getafea.

Ipak, nakon što je u četvrtak odradio trening u teretani, u petak navečer Barcelona je putem društvenim mreža potvrdila da će Zmaj biti među 23 fudbalera koji su u konkurenciji za susret koji se igra večeras od 21 sat.

Bolovi u leđima očito nisu tako ozbiljni, pa bi Pjanića možda i mogli očekivati u početnom sastavu Barcelone, što bi mu bio prvi start u dresu novog kluba.

Osim bh. reprezentativca za susret protiv Getafea konkurisat će i Trincao, iako je tokom priprema portugalske selekcije bio u kontaktu sa Cristianom Ronaldom koji je zaražen koronavirusom.