Koeman predstavljen na Nou Campu: Mi volimo imati loptu, a ne trčati za njom

asd
Barcelona je u srijedu na stadionu Camp Nou predstavila novog trenera holandskog fudbalskog stručnjaka Ronalda Koemana, koji ce katalonsku ekipu voditi naredne dvije godine.

"Spreman sam biti trener Barcelone, koja je na najvišem nivou nogometa", rekao je Koeman u svom govoru na stadionu.

Naveo da je Barcelona u teškom razdoblju i zbog epidemije koronavirusa (COVID-19) i zbog činjenice da je završila sezonu bez pehara nakon 12 godina.
"Ovo je teško razdoblje. Barcelona je vrlo zahtjevan klub koji želi neprestano osvajati trofeje i za to ima vrlo kvalitetnu ekipu."

Kako je kazao, Barcelona treba biti na onom mjestu koje i zaslužuje, te smatra da je potrebno napraviti promjene.

"Potrebno je stvoriti atmosferu u kojoj će ekipa biti gladna osvajanja novih trofeja. Želim raditi s onima koji žele dati najviše za Barcelonu", poručio je Koeman.

"Ja sam Holanđanin, a Holanđani vole imati loptu, a ne trčati za njom", rekao je također Koeman, pojašnjavajući kako će ta filozofija predstavljati osnovu njegove taktike i strategije.

Na pitanje oko navoda o mogućem odlasku iz kluba Argentinca Linoela Messija, Koeman je rekao kako će s Messijem razgovarati o tome, te kako je to pitanje između fudbalera i trenera.

"Messi je za mene drugačiji i kapetan je ekipe. Međutim, pred novinarima ne govorim o fudbalerima", poručio je Koeman.

Na pitanje šta će reći Messiju da bi ostao u Barceloni, Koeman je kazao kako još uvijek ne zna da li mora Messija uvjeravati da ostane u klubu. Prema njegovim riječima, Messi je najbolji fudbaler svijeta, prema tome svako bi ga volio imati u svom a ne u pritivnčkom klubu.

"Messi je fudbaler Barcelone, ima još jednu godinu ugovora. Naravno da ću s njim razgovarati, i zbog činjenice što je kapiten. Nadam se da će još dugo godina to i ostati", rekao je Koeman.

Izvor: