Koga će to gledati Savo Milošević: 9. februara idem u Munchen…

.

U ekskluzivnom razgovoru za Reprezentacija.ba selektor Savo Milošević najavio je angažman na obilasku reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Sve prije utakmice protiv Ukrajine krajem marta u baražu za EURO 2024.

Selektor je između ostalog otkrio da za koji dan putuje u Njemačku.

Da, baš sada 9. februara idem za Munchen i u tom periodu ću pogledati nekoliko utakmica – rekao nam je Savo Milošević.

U Njemačkoj tog dana igra Dennis Hadžikadunić, ali na sjeveru države gdje HSV dočekuje Hannover. Bliža opcija je da će se Milošević sa Zvjezdanom Misimovićem koji živi u Munchenu spustiti sat vožnje do Salzburga. Navečer u Salzburgu derbi Austrije igraju Salzburg – Sturm Graz, odnosno Amar Dedić protiv Jusufa Gazibegovića.

Dan poslije, sat vožnje sjeverno od Munchena Demirović će dočekati sa Augsburgom Leipzig. Nešto ranije, od 13:00 sati Vasilj će braniti za St. Pauli protiv Magdeburga, a Bičakčić dočekati sa Braunschhweigom Karlrsruhe u kojem je trener Zlatan Bajramović. Obje utakmice se igraju u obližnjim mjestima, ali bliže Hamburgu nego Munchenu.

U nedjelju 11. februara u blizini Nurnberga Furth će ugostiti Herthu naših Prevljaka i Tabakovića. Ako selektor okrene na drugu stranu istog dana bi mogao gledati Barišića na Basel – Lugano. Dalje prema Francuskoj Yverdon Sport FC dočekuje Stevanovićev Servette.

“Nešto gledam preko TV-a, a i telefonski sam u kontaktu s igračima. Cilj mi je posjetiti njih što više i da, dok ne dođu na okupljanje, svima bude jasno kako ćemo igrati i na koji način. Tri-četiri dana pred utakmicu nema se šta spektakularno uigravati. Kako će to izgledati? Detalje ne mogu otkrivati, ali neka srednja zona će biti zastupljena. Ako se spustimo u nisku, teško možemo stići u napadu i obrnuto…” rekao je Milošević.

Kako smo shvatili selektora, prioritet su igrači koji su već na spisku.