Koga Ronaldo želi na klupi Juventusa?

Massimiliano Allegri na kraju sezone će napustiti klupu Juventusa, a već su počela nagađanja o tome ko bi mogao sjesti na klupu Stare dame.

Očekivano špekuliše se sa velikim brojem dobro poznatih trenerskih imena, a italijanski mediji prenose da i Cristiano Ronaldo ima svoju veliku želju.

Naime, Portugalac želi da na klupi Juventusa vidi Carla Ancelottija, no veliko je pitanje da li će se to i ostvariti.

Ronaldo i Ancelotti su dobro surađivali u Realu, te nije tajna da sjajni Portugalac mnogo poštuje iskusnog stručnjaka. Problem će svakako biti to što Ancelotti ima ugovor sa Napolijem do 2021. godine.

Ranije je isticao da ne planira ubrzo napustiti klub iz Napulja.

Ništa od Guardiole

Jedno od imena koja su se u proteklom periodu pominjala u kontekstu novog trenera Juventusa je i ono Pepa Guardiole, trenera Manchester Cityja.

Pojedini mediji su u proteklom periodu čak tvrdili da je Pep već dogovorio saradnju sa Juventusom, te da se čeka kraj sezone kako bi se ista ozvaničila.

Ipak, to se neće desiti, uvjerava sam Pep Guardiola.

Guardiola je razgovarao sa medijima na press konferenciji povodom finala FA Kupa protiv Watforda, a na pitanje o mogućem angažmanu u Juventusu odgovorio je sljedeće:

"Koliko puta to moram reći. Ne idem u Juventus, ne selim se u Italiju... Zadovoljan sam ovdje, ne idem nigdje. Naredne sezone ću biti trener Manchester Cityja, rekao sam to već toliko puta".