Krstajić: Pokušali smo doći do pobjede; Kolarov: Najteže je nama igračima

Nogometaši Srbije poraženi su nakon preokreta od Švicarske rezultatom 2:1 u meču 2. kola grupe E na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a selektor Mladen Krstajić i kapiten Aleksandar Kolarov istakli su da je poraz veliko razočaranje.

Krstajić je rekao da je Srbija naivno primila prvi pogodak i da su na kraju pokušali doći do pobjede. 

"Dobro smo otvorili utakmicu, znali smo da nas čeka teška utakmica. Bilo je dosta dobrih napada na obje strane, prvo poluvrijeme je bilo onako kako smo željeli. U drugom smo primili naivno gol, izmjenama smo pokušali da dobijemo utakmicu jer znamo da zadnju igramo sa Brazilom", rekao je Krstajić za RTS nakon meča, pa nastavio:

"Kod rezultata 1:1 pokušali smo da postignemo drugi gol koji bi nas vodio u drugu rundu, ali smo primili gol iz kontre i ostaje nam da čestitamo Švicarcima", rekao je Krstajić.

Za plasman u sljedeću fazu, Srbiji je potrebna pobjeda protiv Brazila, a Krstajić kaže da su oni ekipa koja ima svoje mane. Ipak, Brazil je prvi favorit za osvajanje Mundijala. 

"Imaju oni svoje mane. Oni su glavni favoriti, ali vidite i sami da velike ekipe i favoriti ne dobijaju tako lagano. Nama je najbolje da se vratimo u svoj ritam i da napravimo rezultat koji nama odgovara", rekao je Krstajić.

Nakon utakmice oglasio se i kapiten Aleksandar Kolarov koji je rekao da je Srbija svojom krivicom izgubila utakmicu. 

"Znali smo da je Švicarska jako dobra reprezentacija. Imali smo utakmicu u našim rukama i našom krivicom smo izgubili. Ne bi trebalo ove stvari da se dešavaju. Teško je najviše nama igračima i ostaje zadnja utakmica da probamo nešto da uradimo", rekao je Kolarov, pa nastavio:

"Nemamo vremena sad za razmišljanja, treba se psihološki vratiti na pravi put, imamo četiri dana da se spremimo i dok postoje šanse, borit ćemo se da prođemo dalje. Znali smo da može i ovo da se desi, protiv Brazila moramo ići na tri boda", završio je kapiten Srbije.