Kolašinac dolazi na okupljanje reprezentacije: Hadžibegić prezadovoljan

Kolašinac
Medicinsko osoblje reprezentacije će obaviti testove, ali se pogoršanje povrede neće rizikovati.

 

Naš fudbalski reprezentativac Sead Kolašinac, koji je povrijeđen u nedjeljnom duelu Marseja i Strazbura će doći na okupljanje reprezentativaca Bosne i Hercegovine. 

Sretan zbog toga je bio i selektor reprezentacije Faruk Hadžibegić zbog velike želje našeg 30-godišnjeg reprezentativca da dođe na okupljanje.

 

Kolašinac dolazi na okupljanje

U dogovoru sa našim igračem, Sead Kolašinac će doći na okupljanje reprezentacije BiH, kada i ostali reprezentativci - istakao je selektor naše reprezentacije Faruk Hadžibegić i dodao:

Po njegovom dolasku, nasa ljekarska služba će pregledati Kolašinca, nakon čega ćemo dobiti i definitivnu informaciju o stanju njegove povrede. 

 

Velika želja, ali bez rizika

Hadžibegić je i govorio kako neće rizikovati sa Kolašincem, koji možda neće biti spreman. 

Kolašinac ima veliku želju da igra i pomogne ekipi, što je jako pohvalno, ali nećemo rizikovati da se njegova povreda dodatno ne pogorša, pa će odluka o njegovom nastupu biti donesena uz konsultacije sa našim doktorima.

Ono što je posebno bitno istaći, za mene kao selektora, jeste činjenica da Kolašinac želi biti sa ekipom, što pokazuje duh tima i to mi ulijeva nadu da su ispred nas pozitivne stvari. Svaki igrač nam je potreban, a pogotovo igrač poput Kolašinca, pa čak i ukoliko ne bude mogao igrati, jer je on jako bitan za ekipu. - zaključio je Hadžibegić o dolasku Kolašinca. 

Bosna i Hercegovina sljedeće sedmice igra dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Prvo će igrati sa Islandom u Zenici 23. marta, a nakon toga gostuju u Slovačkoj tri dana kasnije.