Ajaksovi fudbaleri na cijeni: Koliko košta Dušan Tadić?

​Ajaksova škola fudbala je već decenijama na glasu kao jedna od najboljih na svijetu, a poslije nekoliko godina zatišja, "kopljanici" opet dominiraju.

Ljetošnji transferi Frenkija de Jonga u Barselonu i Matijsa de Lihta u Juventus za po 75 miliona evra je samo dio od onoga što će Ajaks da inkasira.

Prošlosezonski osvajač duple krune u Holandiji i polufinalista Lige šampiona u svojim redovima ima još nekoliko igrača koji bi mogli da donesu klubu nekoliko stotina miliona evra, piše B92.

Od 10 najskupljih igrača u Holandiji, prema podacima portala Transfermarkt, samo dvojica nisu članovi Ajaksa, Bergvajn i Malen, ali su i njih dvojica ponikli u redovima "kopljanika".

Među najskupljim igračima u Holandiji je i najbolji srpski fudbaler Dušan Tadić, čija se tržišna vrijednost u 30. godini procjenjuje na 25 miliona evra.

Ajaks je doveo Tadića poslije Svetskog prvenstva 2018. iz Sautemptona za oko 13, a on je u međuvremenu odbio ogromnu ponudu iz Kine.

Na listi je još jedan veteran, bek Dejli Blind koji takođe vrijedi 25 miliona, a od iskusnijih tu je i 27-godišnji napadač Kvinsi Promes.

Ostali igrači sa liste su mahom mlade nade poput golmana Andrea Onane, veziste Donija van de Beka, te krilnog napadača Davida Neresa.

Ovo je lista najskupljih igrača u Holandiji:

1. Doni van de Beek (Ajaks) 55 miliona evra

2. Hakim Zijeh (Ajaks) 50

3. David Neres (Ajaks) 45

4. Andre Onana (Ajaks) 45

5. Nikolas Tagljafiko (Ajaks) 35

6. Steven Bergvajn (PSV) 35

7. Doniel Malen (PSV) 28

8. Dejli Blind (Ajaks) 25

9. Dušan Tadic (Ajaks) 25

10. Kvinsi Promes (Ajaks) 22

11. Muhamed Ihataren (PSV) 22

12. Lisandro Martines (PSV) 20

13. Kalvin Stengs (AZ) 20

14. Miron Boadu (AZ) 20

15. Nusair Mazraui (Ajaks) 15