Koljić: Moje vrijeme tek dolazi

Doskorašnji fudbaler i najbolji strijelac Krupe Elvir Koljić nastavio je s odličnim partijama u dresu rumunske Univerzitatee iz Krajove i još jednom pokazao da se nalazi u životnoj formi.  

Korpulentni napadač postigao je dva pogotka u pobjedi svog tima protiv Vitorula iz Konstance od 2:0, i tako svoj učinak povećao na četiri gola u samo tri odigrana meča, čime je i definitivno zacementirao svoje mjesto među prvih 11.

- Šta da kažem, prezadovoljan sam u svakom pogledu. Prvenstveno, naravno, svojim igrama, a onda i svim ostalim, klubom, gradom, navijačima... Također, u stručnom štabu su zadovoljni kako sam se uklopio u ekipi i, bar za sada, sve kritike su izuzetno pozitivne – istakao je Koljić.

Univerzitatea je trenutno na četvrtom mjestu na prvenstvenoj tabeli, sa minimalnim zaostatkom iza vodećeg trojca. A pravu provjeru svog kvaliteta imat će narednog vikenda, kada će gostovati drugoplasiranom Klužu.

- To je derbi kola i za nas bi svaki rezultat osim poraza bio uspjeh. Idemo dobro raspoloženi u goste favorizovanom Klužu, a pravu uvertiru imat ćemo već u srijedu, kada na svom terenu, u okviru Kupa Rumunije, dočekujemo jednu drugoligašku ekipu – dodao je Koljić.

Sjajne igre u dresu rumunskog prvoligaša možda mogu da budu povod da selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki pogleda malo i u njegovom pravcu.

- Nisam opterećen, svakako da bi poziv u reprezentaciju bio kruna mog rada, ali ne pitam se samo ja. Moje je da nastavim s dobrim igrama i da dajem golove, a selektorovo da izabere i pozove one za koje smatra da mogu najbolje da odgovore onom što on zamisli. Možda trenutno nisam u prvom planu, ali mlad sam i moje vrijeme tek dolazi – rekao je Koljić.