Igra protiv Italije: Kome se Miralem Pjanić zahvalio zbog smanjenja kazne?

Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, imat će pravo nastupa za Zmajeve u meču 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koji će naš tim igrati 11. juna u Torinu protiv Italije.

Nakon što je u duelu 2. kola kvalifikacija protiv Grčke dobio crveni karton, naš veznjak suspendovan je na dvije utakmice. No, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine žalio se

Apelacionoj komisiji Evropske fudbalske federacije (UEFA), koja je preinačila odluku Disciplinske komisije, te će Pjanić propustiti samo meč 3. kola protiv Finske (8. juna).

Želim da zahvalim Fudbalskom savezu BiH koji je u proteklo vrijeme uložio mnogo truda i vremena kako bi mi se kazna smanjila i kako bi pomogao svojoj reprezentaciji u Torinu. Odmah nakon duela sa Grčkom kada sam dobio crveni karton, poduzete su sve mjera kako bi UEFA smanjila kaznu na jednu utakmicu. Iako ću propustiti meč sa Finskom, sretan sam da ću selektoru Robertu Prosinečkom biti na raspologanju u meču protiv Italije – kazao je Pjanić.

Zmajevi nakon dva kola dijele drugu poziciju sa Grčkom, sa po četiri boda. Lider je Italija, koja ima šest bodova. Finska je četvrta sa tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.