Konačno se igra!

Velez
U Bosni i Hercegovini konačno se igra fudbal.

 

Najbolji bh. klubovi počeli su sa odigravanjem pripremnih utakmica i u prethodna dva dana smo na terenima mogli vidjeti ekipe Tuzla Cityja, Slobode, Željezničara i Veleža.

Prve su to utakmice za bh. klubove nakon gotovo četiri mjeseca. Nakon prekida sezone uzrokovane koronavirusom svi su jedva čekali da se fudbal vrati i konačno smo taj trenutak i dočekali.

Fudbaleri su se očigledno itekako zaželjeli lopte. Bilo je to jasno vidljivo na utakmicama koje su odigrale u protekla dva dana. Međutim, vidljivo je i da su igrači bili malo ukočeni, jer dugo su bili bez takmičarske utakmice, no do početka sezone ima sasvim dovoljno vremena da se sve vrati u normalno stanje.

Komentar trenera FK Željezničar Amara Osima dovoljno govori.

"Dojmovi? Čudni, odvikli smo se totalno od igranja utakmica. Valjda ćemo što prije u neku normalu doći. Za četiri mjeseca zaboraviš hodati, a kamoli fudbala igrati. Odnosno, ne igrati nego se ponašati na terenu", rekao je Osim.

Nažalost, prisustvo publike nije dozvoljeno. Tako će vjerovatno biti još neko vrijeme, ali ono što je najvažnije je da se fudbal u Bosnu i Hercegovinu konačno vratio.

Ljubitelji bh. fudbala sigurno su veoma zadovoljni što se fudbal vratio. U narednom periodu će klubovi odigrati veliki broj kvalitetnih provjera pred početak nove sezone, a dobar dio utakmica moći ćete pratiti na SportSport.ba portalu.

Zaželjeli smo se našeg fudbala...