Konačno se oglasio i Onana: Svu krivicu prebacio je na selektora

.
"Odbačeni" golman Kameruna

 

Golman Kameruna Andre Onana odlučio je da se oglasi na Instagramu i da iznese svoju stranu priče kada su u pitanju nedavna dešavanja unutar reprezentacije Kameruna na Svjetskom prvenstvu.

Jučer je Kamerun u drugom kolu Svjetskog prvenstva igrao protiv Srbije, a neposredno prije utakmice objavljeno je da je došlo do konflikta unutar afričke selekcije.

Naime, posvađali su se golman Onana i selektor Song, a na kraju je deblji kraj izvukao golman Intera koji je udaljen iz selekcije. 

Song je odlučio da je za Onanu najbolje da napusti kamp te da ga stavljenje za rezervnog golmana nije najbolja opcija. Kada je stigao meč sa Srbijom 26-godišnjaka uopšte nije bilo u zapisniku.

"Onana je želio da ide, a mi smo to prihvatili. Ekipa dolazi ispred svakog pojedinca i potrebna je disciplina", kazao je Song te ostavio vrata otvorenim za čuvara mreže Nerazzurra.

"Vidjet ćemo hoće li ostati sa nama na Mundijalu ili ne. Zavisi od njega. Tražio sam od njega da pričeka. Morat će poštovati pravila", najavio je on jučer, a sada stižu informacije da je golman Intera već spreman za let u jednom smjeru iz Katara.

Sada se oglasio i sam Onana i to na Instagramu i rekao da nije bilo želje druge strane (ustvari selektora) da se problem riješi na neki drugi način.

 

 

"Želim da izrazim svoju naklonost prema svojoj zemlji i reprezentaciji. Nije mi bilo dozvoljeno da budem na terenu da pomognem saigračima, kao što sam uvijek činio, da ostvare naš cilj. Uvijek sam se lijepo ponašao i pokušavao da vodim tim do uspjeha.

Uložio sam sav svoj trud i energiju u pronalaženje rješenja, u situaciji s kojom se fudbaleri često susreću, ali nije bilo želje sa druge strane. Neke trenutke je teško asimilirati.

Ipak, uvijek ću poštovati odluke ljudi koji vode reprezentaciju i truditi se da joj donesem uspjeh. Izražavam svu podršku svojim kolegama jer smo pokazali da smo sposobni da idemo daleko na ovom takmičenju.

Vrijednosti koje promovišem kao osoba i kao igrač su one sa kojima se identifikujem, a koje mi je dala moja porodica od malih nogu. Predstavljanje Kameruna je uvijek bila privilegija. Hvala vam", napisao je Andre Onana na Instagramu.