Kontroverzni švedski teniser izbačen sa turnira nakon što je divljao i uništio sudijinu stolicu (VIDEO)

teniser
Kontroverzni švedski teniser Mikael Ymer je izbačen sa ATP 250 turnira u Lyonu nakon što je divljao i uništio sudijinu stolicu tokom meča osmine finala.

 

Ymer je igrao protiv domaćeg tenisera Arthura Filsa, a u jedanaestom gemu prvog seta desio se ogroman incident.

Rezultat je glasio 5:5, Ymer je servirao na 30:30, a Fils je pogodio liniju i osvojio poen. Šveđanin se odmah požalio sudiji Rogeriju Santosu tvrdeći da je lopta završila u autu, nakon čega je nastala velika rasprava.

Ymer je tražio od sudije da siđe i provjeri trag loptice, a Santos je to uporno odbijao tvrdeći da je on siguran u svoju odluku i da nema potrebe da silazi jer više ne zna ni gdje je trag loptice.

Nakon duže rasprave Ymer je nastavio igrati, a nakon što je izgubio gem, odlučio je iskaliti bijes na sudijinoj stolici.

Kada je išao ka svojoj klupi, Šveđanin je iz sve snage udario reketom u stolicu. Reket se u potpunosti raspao, a na stolici je nastala velika rupa.

Supervizor turnira je potom prišao Ymeru i poručio mu kako je diskvalifikovan i izbačen sa turnira, a nema sumnje da Šveđanin očekuje i žestoka finansijska kazna zbog ovog divljanja.