Kormier brutalno nokautirao Miočića: U ring na kraju meča upao Lesnar i napravio lom (VIDEO)

Daniel Kormier (Cormier) brutalno je nokautirao Stipu Miočića i postao dvostruki UFC prvak!

Meč na UFC 226 spektaklu u Las Vegasu okončan je već u 1. rundi, tačnije na samom njezinom kraju.

Miočić i Kormier krenuli su u otvorenu izmjenu, DC je snažno pogodio Stipu krošeom, poslao ga na pod i onda s nekoliko udaraca dovršio. Miočić je bio jako uzdrman i nije se branio, zbog čega je sudac i označio kraj borbe.

Miočić je odlično krenuo u meč! Dobro je nekoliko puta pogodio Kormiera, no onda je sredinom runde stigao jedan udarac koji je oštetio lice hrvatskog borca i tu je, čini se, bio početak kraja.

Kako se runda bližila kraju razmjene udaraca bile su sve učestalije i sve teže po Miočića, a onda je 20-ak sekundi prije kraja stigao udarac nakon kojeg više nije bilo povratka. Iz jednog izlaska iz klinča Kormier je izvukao kratki desni kroše i poslao Miočića u carstvo snova.

Stipe je minutu dvije dolazio k sebi, a onda se ljutito ustao i u jednom trenutku odgurnuo glavnog suca, smatrajući da je prerano označio kraj borbe. Stipe je bio vidno razočaran nakon meča, a kako i ne bi kada ga je okončao na najgori mogući način.

Uostalom, DC je najavio da će napraviti upravo to - nokautirati ga nakon klinča. Kormie je na posljednjoj konferenciji za novinare objasnio da je otkrio rupu u odbrani hrvatskog borca u trenutku izlaska iz klinča. Sve je najavio, ali Stipin kamp nije, ili nije želio slušati.

Nakon proglašenja pobjednika, a tokom pobjedničkog govora, novi prvak u dvije divizije (poluteška i teška) uzeo je mikrofon u ruke i u oktogon pozvao Broka Lesnara (Brock Lesnar), WWE legendu (kečeri) i bivšeg UFC prvaka.

Ovaj se odazvao, odgurnuo DC-a i potom izvrijeđao teškaše koji su se borili na UFC 226 eventu.

"Vidio sam puno smeća otkako sam ušao u zgradu. Ngannou je smeće. Miočić je smeće. Kormie, dolazim po tebe pi...! Taj pojas je moj", poručio je Lesnar.