Košarkaši BiH će igrati dvije prijateljske utakmice s Obalom Slonovače

N
Pripreme košarkaša uoči utakmica pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu će početi u julu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u avgustu učestvuje na pretkvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Pripreme za taj turnir kreću u julu, kada će naša reprezentacija igrati prijateljske utakmice s Obalom Slonovače. 

Održana sjednica

Danas je Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH održao sjednicu na kojoj je odlučeno da okupljanje i početak priprema košarkaša BiH zakažu za 23. juli na Vlašiću, te je objavljeno da su dogovorene dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Obale Slonovače početkom avgusta.

Na sjednici kojoj su, osim članova UO, prisustvovali tim menadžeri reprezentacija Razija Mujanović i Vedran Princ, doneseni su i zaključci u vezi s organizacijom i planovima svih nacionalnih selekcija.

- Rad selektora pomno će se analizirati i pratiti, od samog procesa selekcije igrača do ostvarivanja zajednički usaglašenih ciljeva. Na sjednici su verificirana i radna tijela KSBiH, te precizirani zadaci i planovi. 

Savez će uskoro pokrenuti proces traženja partnera za marketinšku saradnju i digitalne komunikacije, kako bi se maksimalno iskoristio potencijal KSBiH u ovoj oblasti - navedeno je u saopćenju KSBiH.

Rasprava o presudi BAT-a

Također, članovi UO raspravljali su i o presudi BAT-a u vezi s tužbom bivšeg selektora Vedrana Bosnića. Zaključeno je da će KSBiH zauzeti stav o ovom pitanju nakon konsultacija s advokatima.

Podsjetimo, BiH se nalazi u grupi B prekvafilikacionog turnira za Olimpijadu s reprezentacijama Mađarske, Portugala i Poljske, koja će biti domaćin turnira.